Godt nytår - Altinget.dk udkommer igen 5. januar

2009: Altinget.dk ønsker abonnenter, kilder og samarbejdspartnere godt nytår, hvor vi vender tilbage med nye kræfter og tiltag.

Ferietiden og årets udgang stunder til - og jeg benytter lejligheden til at ønske vores abonnenter, kilder og andre gode kontakter et godt nytår 2009 med det morsomme og historiske maleri fra 1700-tallet af Slotsholmen med Københavns Slot - forløberen for Christiansborg -  og Den røde Bygning. Det er malet af Johan Jacob Bruun før fotografiets æra.

Banen er kridtet op til et hårdt år i lyset af den omsiggribende finanskrise med deraf følgende recession i de vestlige - eller retteligt: pengedrevne - samfund. Forbruget, kreditten, ejendomsværdien, beskæftigelsen og velstanden kommer på skrump.

Herhjemme byder 2009 bl.a. på en skattereform, (mindst) to valg og fortsat positionering mellem politiker-generationen Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen, der alle bejler til at blive landets næste statsminister. Kønne er metoderne ikke, men for os, der står uden for, er det interessant og underholdende. Alle kneb gælder øjensynligt, også i jalousi-konkurrencen mellem V og K.

2009 byder desuden på en opslidende mediekrig, der efter alt at dømme fører bladdød med sig. Og hvad så? Online-verdenen er en realitet. Altinget.dks amerikanske online-storebrødre Ebay og Google er forlængst landet i Danmark. Den enes død, den andens brød. Aviser, der over hele verden udfases af tekniske grunde, mister i stærkt stigende grad annonceindtægter og vil i deres selvmedlidende klynk ikke erkende, at det er på nettet, fremtidens medier befinder sig.

Altinget.dk er godt rustet til at blive blandt vinderne, når mediemagten omfordeles fra print til online. I 2009 åbner vi nye politiske netaviser, ligesom flere opkøb i andre medievirksomheder kan komme på tale.

Alt sammen for at sikre abonnenterne den bedste mulige, uvildige og kritiske dækning af dét, det hele drejer sig om: Vores fælles projekt - det danske folkestyre.

Godt nytår 2009!

Rasmus Nielsen
Udgiver, Altinget.dk

PS: Vores mange specialiserede nyhedsbreve for professionelle udkommer igen 5. januar. Det nye, gratis allround-nyhedsbrev med vælgeren som målgruppe udkommer dog fortsat mandag til fredag kl. 13 feriepausen over. Får du - eller din ven - det ikke endnu? Bestil det på forsiden af http://www.altinget.dk//.

Forrige artikel Sociale aktører ønsker bedre forhold for børn Sociale aktører ønsker bedre forhold for børn Næste artikel Fogh åbner for bindende CO2-mål for transport Fogh åbner for bindende CO2-mål for transport