Ammitzbøll endeligt ude af R

OVERBLIK: Simon Emil Ammitzbøll har forladt den radikale folketingsgruppe. Han gør det i protest mod ledelsen, men kalder sig selv endnu mere radikal.

"Borgerlig humanisme". Sådan beskriver Simon Emil Ammitzbøl sit eget projekt. Han har længe været utilfreds med den radikale ledelse, og det begyndte allerede i marts, hvor han sagde, at de ældre medlemmer skulle give plads til de yngre.

Om sin udmeldelse siger han:
"Der har været længere tids uenighed om det politiske og strategiske sigte for de radikale. Men det afgørende for min beslutning om at forlade De Radikale er, at jeg er i en tillidskrise i forhold til den radikale ledelse. Jeg har ikke længere tillid til ledelsen."

I september hældte han så yderligere benzin på bålet, da han i en kronik offentliggjort i Berlingske Tidende kritiserede Margrethe Vestager og ledelsen for ikke at følge den strategi, som hovedbestyrelsen var blevet enige om.

Han skrev blandt andet:

"Udlændingepolitikken har stået centralt i dansk politik de seneste 10-15 år. Den skabte problemer i SR-samarbejdet, den var medvirkende til Nyrups fald, den har været motivationsfaktor for radikale græsrødder, og den har været en af hovedårsagerne til, at Det Radikale Venstre har måttet foretrække Socialdemokraterne frem for de borgerlige. Men med Socialdemokraternes og SFs kraftige tilnærmelser til regeringen og Dansk Folkeparti i disse sager er spørgsmålet, om udlændingepolitikken stadig kan bruges som figenblad for at vælge S frem for VK. Som jeg ser det, er afstanden efterhånden lige stor, og hvad i alverden skulle dog gøre, at det skulle være nemmere at påvirke S end VK? Med Ny Alliances forsvinden fra den politiske scene er der atter plads til et borgerligt midterparti, der kan trække VK i den rigtige retning. Tør Det Radikale Venstre blive dette parti? Partiledelsen turde i valgkampen ikke engang følge folketingsgruppens og hovedbestyrelsens beslutning om at se mulighederne i et politisk samarbejde med VK, hvis der ikke blev flertal for en SR-regering. Spørgsmålet er derfor, om vi har modet til at gribe chancen, eller om Det Radikale Venstre efter seks år uden for indflydelse fortsat vil sidde med foldede hænder og vente på, at de gode gamle dage vender tilbage..."

Simon Emil Ammitzbøll fylder den 20. oktober 31 år. Han har været medlem af Folketinget siden 2005. Han har tidligere været formand for Radikal Ungdom. I Folketinget har han gjort sig bemærket som integrationsordfører, hvor han har været i stærk opposition til regeringen. Han har talt åbent om sin homoseksualitet og er gift med Henning Olsen. Han er født i Hillerød.

Forrige artikel Ministre afviser særlige sprogkrav fra PET Ministre afviser særlige sprogkrav fra PET Næste artikel Fogh regerer uden ramme om budskaberne Fogh regerer uden ramme om budskaberne