19. låge i Altingets fotojulekalender: Jelved og Haarders farvel til Tinget

Tilsammen har Marianne Jelved (R) og Bertel Haarder (V) 82 års erfaring fra Folketinget. Altinget mødte de to Christiansborg-veteraner til en snak om deres politiske livsværk; folkeskolen.  

Med Christiansborgs historiske samtaleværelset som ramme var scenen sat i det helt rette lys til interviewet mellem Bertel Haarder og Marianne Jelved og Altinget uddannelsesredaktør Andreas Wind.

Selvom folketingsvalget ikke var udskrevet endnu det tidspunkt, var det allerede nu sikkert, at deres tid på Christiansborg ville slutte efter folketingsvalget. De genopstillede nemlig ikke.

De to erfarne politikere har ofte været i samme rum, og der hersker en stor gensidig respekt. Det afspejler sig også i dette interview, hvor de sjældent afbryder hinanden, lytter og supplerer hinanden, selvom de ikke altid er enige. Selvom Haarder og Jelved er ude af politik, er politikken nok ikke helt ude af Haarder og Jelved lige med det samme.

{{toplink}}

Forrige artikel Da Dan Jørgensen blev klimaminister havde han brug for Harry Potters magi. Lars Aagaard skal hjem og læse Machiavelli Da Dan Jørgensen blev klimaminister havde han brug for Harry Potters magi. Lars Aagaard skal hjem og læse Machiavelli Næste artikel Sløjfet helligdag øger risiko for konflikt ved overenskomstforhandlinger Sløjfet helligdag øger risiko for konflikt ved overenskomstforhandlinger