16 kommuner lobbyer for ny politiskole

UDDANNELSE: En lang række jyske kommuner og en enkelt fynsk har lagt billet ind på at blive hjemstavn for den kommende politiskole i Vestdanmark. Se her hvem.

Med efterårets politiske aftale om de kommende års økonomi for politi og anklagemyndigheden blev det besluttet at oprette endnu en politiskole, som skal placeres et sted i det vestlige Danmark.

Det har fået en række kommuner til at gå i offensiven i kampen om at få hevet endnu en statslig arbejdsplads og uddannelsesinstitution til netop deres postnumre.

Folketingets Retsudvalg har således modtaget henvendelse fra ikke mindre end 15 jyske kommuner og en enkelt fynsk, som alle argumenterer for, hvorfor det vil være oplagt, at de skal have den nye politiskole.

Det gælder følgende kommuner:

·       Brønderslev

·       Esbjerg

·       Favrskov

·       Fredericia

·       Haderslev

·       Herning

·       Holstebro

·       Horsens

·       Kolding

·       Randers

·       Silkeborg

·       Skanderborg

·       Skive

·       Svendborg

·       Sønderborg

·       Aalborg

Ud over henvendelser fra kommunerne er også flere andre organisationer gået ind i kampen.

Alle kommuner i Vestdanmark i spil
Retsudvalget har også modtaget henvendelser angående placeringen af den nye politiskole Business Region Aarhus, LO Fyn, Trekantsområdet Danmark og Rederiet Stevns I/S, Foreningen Borger 9700.

Justitsministeriet oplyser i et svar til Retsudvalget, at de pågældende kommuners henvendelser er videresendt til Rigspolitiet.

Her er man i gang med at se kortlægge de bygningsmæssige behov.

”Når der på baggrund af kravspecifikationen skal ses på placeringen af uddannelsescentret, herunder om der findes eksisterende bygninger eller skal bygges nyt, er det ikke alene kommuner, som har rettet henvendelse til Justitsministeriet, der tages i betragtning. Alle relevante lokaliteter i det vestlige Danmark vil indgå i overvejelserne,” skriver Justitsministeriet i sit svar til udvalget.

Forrige artikel Regeringen vil føre spare-milliarder tilbage til kommuner Regeringen vil føre spare-milliarder tilbage til kommuner Næste artikel Store sten på vejen mod Tyrkiet-aftale Store sten på vejen mod Tyrkiet-aftale