Find din kandidat til EP-valget

VALG: Søndag er der valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om Danmarks tilslutning til den europæiske patentdomstol. Tag Altinget.dks test og bliv skarpere på, hvor krydsene skal sættes.

Hvem skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet? Og skal Danmark sige ja eller nej til den fælles europæiske patentdomstol. De spørgsmål skal vælgerne tage stilling til ved valget på søndag.

Altinget.dk har i den anledning udviklet to test, som kan hjælpe dig til at afklare, hvor krydsene skal sættes.

EP-testen
I Kend din kandidat-testen skal du svare på en række spørgsmål om EU-politik. Herefter kan du se, hvilken kandidat til Europa-Parlamentsvalget, som du er mest enig med.

Du kan også se alle de kandidater, som stiller op, og læse meget mere om kandidaternes holdninger og mærkesager.

Patent-testen
I patent-testen skal du svare på syv spørgsmål. Når du har svaret på spørgsmålene, kan du se, hvilke af Folketingets partier du er mest enig med, og om de anbefaler et ja eller et nej til folkeafstemningen. I databasen kan du også læse meget mere om, hvad partierne mener om patentdomstolen, og hvilke argumenter de har for at anbefale et ja eller nej.

God fornøjelse – og husk, at testen blot er til inspiration.

 

Forrige artikel Afvisning af patentdomstol kræver mindst 1,2 millioner nej-stemmer Afvisning af patentdomstol kræver mindst 1,2 millioner nej-stemmer Næste artikel Analyse: Det transatlantiske samarbejdes fremtidige udfordringer Analyse: Det transatlantiske samarbejdes fremtidige udfordringer