Her er regeringens energirenoveringsstrategi

DOKUMENTATION: Regeringen har præsenteret sin strategi for energirenovering. Skærpede krav og øget information skal skære en tredjedel af danskernes varmeforbrug.

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) præsenterer i dag sin strategi for energirenovering af bygningerne i Danmark. Målet er en reduktion i varmeforbruget i de eksisterende bygninger på 35 procent inden 2050.

Det skal ske gennem skærpede krav til nye bygninger, og samtidig vil ministeren have bedre information og rådgivning af boligejerne. Strategien er bygget op med 21 initiativer, som skal forbedre indsatsen inden for fire hovedområder: Initiativer og krav, som rammer alle typer bygninger, initiativer målrettet en-familiehuse, initiativer målrettet flerfamiliehuse, offentlige bygninger og erhvervsbygninger, samt en række uddannelses- og kompetence-initiativer.

Strategien rummer ikke nye tilskuds- eller incitamentsordninger, men skal udbrede kendskabet til de allerede eksisterende fordele ved energirenovering.

Se listen over initiativer her og læs hele strategien i linket til højre.

Forrige artikel Thulesen banker Thorning i EU-politikken Thulesen banker Thorning i EU-politikken Næste artikel Embedsmænd frikendes i Christiania-sag