13. låge i Altingets fotojulekalender: Så blev valget endeligt udskrevet

Altingets redaktion havde forberedt sig til valgkampen siden sommerferiens afslutning. Men journalisterne måtte vente helt frem til 5. oktober, før Mette Frederiksen trykkede på knappen.

"Danmark er et fantastisk land."

Sådan startede Mette Frederiksen sin tale, da hun udskrev valget 5. oktober.

Derefter tog talen straks en mere ildevarslende retning. Hun sagde, at Danmark står i en sikkerhedspolitisk, energipolitisk, økonomisk og international krise, og at det radikale krav om et folketingsvalg var udtryk for en "ejendommelig" timing.

Straks efter udskrivelsen gik en række pressemøder i gang.

Konservative og Søren Pape Poulsen troppede op på Højbro Plads.

Imens den konservative formand svarede på spørgsmål fra journalisterne, dukkede Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg pludselig op.

Det gik ikke ubemærket hen, og straks var også hun omringet af journalister. Med sig havde hun sin hund Ludvig, der var udstyret med et kamera på ryggen.

Det var i øvrigt Ludvig, der var årsag til, at Støjberg gik på krykker op til valget. Ulykken skete på en spadsertur 11. oktober.

{{toplink}}

Forrige artikel Ny analyse: 4 ud af 10 seniorer stemte på Socialdemokratiet Ny analyse: 4 ud af 10 seniorer stemte på Socialdemokratiet Næste artikel Forskere: Klimaforandringer indvarsler helt nyt regime – og der er ingen vej tilbage  Forskere: Klimaforandringer indvarsler helt nyt regime – og der er ingen vej tilbage