Etisk Råd får ny formand

Det bliver overlæge Anne-Marie Axø Gerdes, der overtager formandsposten i Det Etiske Råd. En af hendes første opgaver bliver at etablere rådet i Kolding.

Det Etiske Råd står over for et formandsskifte.

Fra midten af februar er det Anne-Marie Axø Gerdes, der kan sætte sig i formandsstolen, efter Gorm Greisens formandsperiode udløber, skriver rådet i en pressemeddelelse.

Anne-Marie Axø Gerdes tiltræder, samtidig med at Det Etiske Råd flytter fra København til Kolding som led i regeringens statslige udflytninger. Det opfatter den nye formand som en anledning til at tænke i nye baner.

"Flytningen af rådet til Kolding i foråret vil medføre en større udskiftning i sekretariatet, og rådets arbejdsform vil tage hensyn til dette. Det vil også give nye muligheder for at inddrage andre samarbejdsrelationer og måske nye arbejdsmåder omkring aktuelle emner," lyder det fra Anne-Marie Axø Gerdes i pressemeddelelse.

Den nye formand er professor, klinikchef og overlæge på Rigshospitalet. Hun har en ph.d. i medicinsk genetik, og hun interesserer sig derfor særligt for de etiske spørgsmål omkring genetiske data.

Anne-Marie Axø Gerdes formandsperiode begynder 15. februar 2019. 

Forrige artikel Mindeord: Ole Hyltoft skriver om forfatter John Nehm (84) Næste artikel Ny direktør i Banedanmark