Løkkes første tale som statsminister

DOKUMENTATION: Læs her hele manuskriptet til statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) særlige redegørelse i Folketinget tirsdag d. 14. april 2009 kl. 13.

I sin første tale fra Folketingets talerstol som Danmarks statsminster gjorde Lars Løkke Rasmussen det klart, at den økonomiske krise er hans allerstørste udfordring.

Løkkes medicin mod krisen er en præcis og målrettet vækststrategi med investeringer i skoler, daginstitutioner, uddannelse, forskning og klimaforbedringer. Det kan meget vel betyde, at Løkkes regering bliver mere imødekommende, når KL og regeringen skal forhandle næste års økonomi.

Lars Løkke Rasmussen betegner regeringens skattereform som et led i en række tiltag, der skal skabe tryghed for danskerne og øge forbruget. Men han erkender, at forslaget om at beskatte arbejdsgiverbetalt it og telefoni med 5.000 kroner - den såkaldte multimedieskat - har mødt så meget kritik, at den vil blive taget op til nye drøftelser.

Læs hele talen:

Forrige artikel Baastrup åbner kattelem for comeback Baastrup åbner kattelem for comeback Næste artikel Det har Støjberg sagt om beskæftigelse Det har Støjberg sagt om beskæftigelse