Hjort åbner for at udskyde skatteforhandlinger

SKAT: Presset på asylsystemet betyder også pres på finanserne. Derfor kan Claus Hjort Frederiksen ikke længere love, at der kommer skatteforhandlinger i foråret.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kan ikke garantere, at der som bebudet kommer forhandlinger om en ny skatteaftale til foråret.

Det er det usædvanligt høje antal flygtninge, som kommer til landet, der får Hjort til at bakke på garantien.

Det fremgår ellers af regeringsgrundlaget, at regeringen i foråret 2016 vil indkalde til skatteforhandlinger.

”Vi arbejder da efter, at vi senere skal komme med en skattereform. Selvfølgelig skal der komme en forhandling om det. Men for mig er det helt afgørende, at vi får klaret den her flygtninge-asyl-indsats først. Det er det brændende spørgsmål nummer et,” siger Claus Hjort Frederiksen til TV 2.

LA's støtte til regeringen i fare
Emnet står særligt Liberal Alliances hjerte nær. Formand Anders Samuelsen har tidligere lænet sig op ad at true regeringen på livet, hvis det ikke bliver til lettelser af topskatten.

Den nye udmelding får Samuelsen til igen at finde den hårde retorik frem.

”Liberal Alliances garanti for regeringens overlevelse holder selvfølgelig, så længe regeringen holder sig til regeringsgrundlaget. Der står også noget om tidspunktet, nemlig at det skal foregå i foråret. Det forventer jeg selvfølgelig, regeringen lever op til,” siger Anders Samuelsen til TV 2 News og fortsætter:

”Den dag regeringen flytter sig fra regeringsgrundlaget, hvilket det er min klare opfattelse, at regeringen ingen intentioner har om at gøre, bortfalder Liberal Alliances garanti selvfølgelig også.”

Hvis regeringen ikke har indkaldt til forhandlinger inden grundlovsdag, kan det altså blive problematisk for den smalle V-regering.

I sin nytårstale var statsminister Lars Løkke Rasmussen inde på, at udgifterne til asylsystemet kan true muligheden for at lempe skatten. Det må ikke ske, understregede Lars Løkke.

Anders Samuelsen ser dog ikke samme modsætning.

”Det, at der er kommet et stigende antal flygtninge, gør faktisk, at man burde fremrykke skattereformsforhandlingerne endnu mere. Det er det, der skal give os muligheden for at finansiere de omkostninger, vi står over for,” siger Samuelsen til TV 2 News.

En lignende pointe er Konservatives formand Søren Pape Poulsen kommet med på Facebook.

"Skattelettelser giver vækst, arbejdspladser og flere muligheder for hårdtarbejdende danskere. Selvfølgelig skal asyl- og migrantkrisen håndteres, men vi kan altså ikke sætte væksten i stå herhjemme af den grund. I virkeligheden burde vi fremrykke forhandlingerne og ikke forsinke dem," skriver Pape.

Forrige artikel KL vil have stort lønhop til borgmestre KL vil have stort lønhop til borgmestre Næste artikel Støjberg om svineanekdote: Jeg burde have dobbelttjekket Støjberg om svineanekdote: Jeg burde have dobbelttjekket