Medie: Thorning får endnu en modkandidat til toppost

MODKANDIDAT: En tysk topdiplomat har meldt sig på banen som kandidat til posten som chef for UNHCR, og han har den tyske regerings støtte.

Helle Thorning-Schmidt (S) har fået en hård konkurrent til posten som FN's næste flygtningehøjkommissær. 

Den nye kandidat er den nuværende chef for FN's miljøorganisation (UNEP), tyske Achim Steiner. Det skriver Politiken på baggrund af informationer fra en ifølge avisen centralt placeret kilde i FN, ligesom avisen også har talt med chefredaktøren for Development Today, Bjørn Amland, der selv har talt med den tyske modkandidat.

"Jeg har talt med Achim Steiner, og han bekræfter overfor mig, at han er kandidat, og at han har den tyske regerings opbakning," siger chefredaktøren for Development Today, Bjørn Amland, til Politiken. 

Den tyske diplomat Achim Steiner er født i 1961 i Brasilien og har dobbelt tysk-brasiliansk statsborgerskab. Han har mange års erfaring fra forskellige dele af FN-systemet og er uddannet i Oxford og Berlin. Han har siden 2006 været chef for UNEP, hvor hans mandat udløber i 2016.

Den norske chefredaktør Amland fortæller, at Achim Steiner selv peger på, at han har mange års erfaring med at arbejde med udvikling i mange lande og regioner og derfor føler sig kvalificeret til posten.

Det betyder, at Helle Thorning-Schmidt (S) nu har to modkandidater til topposten i FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Fristen for at indstille kandidater til UNHCR-jobbet udløb 14. september. Der er dog ikke åbenhed om processen, og derfor kan der være flere kandidater i spil, end det er offentligt kendt. I forvejen er det kendt, at den italienske diplomat Filippo Grandi også er kandidat.

 

 

Forrige artikel EU-chefer renser luften midt i flygtningekrise EU-chefer renser luften midt i flygtningekrise Næste artikel Dansk radarstation erstatter kampfly i Irak Dansk radarstation erstatter kampfly i Irak