Hjort: SR-regeringen har photoshoppet økonomien

KASSEEFTERSYN: Finansminister Claus Hjort Frederiksen anklager den tidligere SR-regering for at have "photoshoppet" dansk økonomi i valgkampen. Mandag præsenterer han det såkaldte kasseeftersyn.

"Den tidligere regering har desværre photoshoppet dansk økonomi i valgkampen, og det holder naturligvis ikke."

Sådan lyder det i en opdatering på Facebook fra søndag aften, hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) langede ude efter den tidligere SR-regering. Og dermed er der lagt op til et opgør mellem den nuværende og tidligere regering, når finansministeren mandag præsenterer det ventede kasseeftersyn af dansk økonomi.

Her vil der blive lagt nye økonomiske nøgletal frem - blandt andet Økonomiske Redegørelse, der er den senest opdaterede prognose for dansk økonomi. 

Samtidig med at Claus Hjort Frederiksen anklager den tidligere regering for at have smukkeseret billedet af dansk økonomi, åbner han for, at underskuddet nærmer sig grænserne for EU's stabilitets- og vækstpagt. 

"Hvis vi ikke får styr på det strukturelle underskud, kommer vi på kant med budgetloven og EU`s regler. Det strukturelle underskud må nemlig ikke overstrige 0,5% af BNP. Derfor skal der føres en ansvarlig finanspolitik," skriver finansministeren. 

Men at SR-regeringen skulle have sminket dansk økonomi under valgkampen, er en absurd anklage, mener Radikales finansordfører, Martin Lidegaard.

"Jeg har ikke læst den økonomiske redegørelse endnu, så det er svært at kommentere. Men beskyldningerne om, at vi skulle have sminket tallene, er absurde. Det lugter af politisering, at finansministeren helt usædvanligt vælger at lægge noget op på sin facebook, uden at vi andre nogensinde har haft adgang til hverken tal eller fakta," siger Martin Lidegaard til Berlingske.

Kasseeftersynet bliver offentliggjort klokken 10 på Finansministeriets hjemmeside, og klokken 11 inviterer finansminister Claus Hjort Frederiksen til pressemøde.

 

Forrige artikel Det sker i dansk politik: Regeringen præsenterer kasseftersyn Det sker i dansk politik: Regeringen præsenterer kasseftersyn Næste artikel Her er regeringens økonomiske redegørelse Her er regeringens økonomiske redegørelse