Bulderbassen Bødskov sendt i kamp mod DF

KLUMME: Socialdemokraterne slår nu for alvor igen, efter DF i årtier har trynet partiet på udlændingeområdet. Det skriver David Trads, efter S-toppen sendte hardlineren Morten Bødskov i kamp mod Pia Kjærsgaard.

Alle socialdemokrater ved, at hvis magten skal beholdes efter næste valg, ja, så skal partiet lokke 2,5 procentpoint af dem, der i målingerne er gået over til Dansk Folkeparti, tilbage.

Og meget tyder på, at partitoppen har valgt at angribe der, hvor fjenden er allerstærkest:

Udlændingeområdet.

Efter i 20 år – husk at Pia Kjærsgaard & Co. stiftede partiet i 1995 – at være blevet kørt rundt i manegen af den effektive DF-spinmaskine, som med nogen held har fremstillet Socialdemokratiet som slapsvanse, der nærmest drømmer om et kalifat, er det tydeligt, at der nu slås tilbage.

S skruer op for retorikken
Under Helle Thorning-Schmidts regeringsledelse har S de facto stadfæstet den udlændingepolitik, som de borgerlige efterlod – og så har regeringen strammet asylpolitikken, vedtaget en afradikaliseringsplan og senest fremlagt en skarp terrorlov.

Der er – ærligt talt – ikke noget slaphed. Tværtimod er partiet meget langt fra fortidens fokus på humanisme.

Forleden blev der så i den grad skruet op for retorikken, da Morten Bødskov, eks-justitsminister, valgt på Vestegnen og velkendt hardliner i udlændingespørgsmålet, blev sendt på tv for at markere en helt ny lyst til tage teten fra Dansk Folkeparti.

Stjal rampelyset fra Pia K
I DR2’s Debatten oplevede måbende tv-seere ni minutters opvisning i, hvordan Socialdemokratiet nu agter at vinde vælgere tilbage, da bulderbassen Bødskov simpelthen stjal rampelyset fra Pia Kjærsgaard ved at levere en stribe barske retoriske angreb på danske muslimer:

”Jeg mener, at der er for få blandt muslimske imamer, der siger fra over for ekstremisme. Jeg har svært ved at forstå, når man ser en mand, der efter min opfattelse er totalt gak, ovre i Grimhøjmoskeen sige de vildeste ting om, at han ønsker, at Islamisk Stat vinder i Syrien; og når man ser Hizb-ut-Tahrir udsende en pressemeddelelse, hvor man siger, at det er ’uislamisk’ at tage afstand fra terroranslag. Når det sker, så forventer jeg, at hvis man mener, man er en moderat imam, så samler man en 15-20 stykker, og så går man op imod det,” udbasunerede han.

I offensiven
Bulderbassen Bødskov blev ved.

Fatih Alev, der selv er en af de imamer, der allermest og allertydeligst har taget kampen op mod netop ekstremisme i en forbilledlig indsats, blev tromlet over af en socialdemokratisk partiprofil, der havde en tydelig strategisk mission:

At markere, at Socialdemokratiet er høge i kampen mod ekstremisme – og at man er parat til at baske til danske muslimer, hvis man ikke synes, at de deltager aktivt nok i den kamp.

”Jeg mangler jer,” sagde socialdemokraten direkte til Alev i en appel, der unægtelig lød, som om han talte til alle muslimer: ”Jeg forstår ikke, hvorfor I ikke tydeligere siger fra. Jeg savner folk, der stiller sig op sammen med mig og siger til de der typer: Det er helt galt det her! Jeg har brug for, at I siger det i en klarere tone, end I gør.”

Forvarsel om valgkamp
Da Fatih Alev forsvarede sig med, at han bestemt – og det har han beviseligt – har taget masser af kampe med ekstremister, og at han foreslog flere offentlige midler til moskeerne, fejede Bødskov ham igen af banen:

”Hvorfor indtager du altid offerrollen?” spurgte Bødskov.

”Hvis I har så meget imod det Danmark, som vi nu har skabt gennem årtier og årtier,” fortsatte han, inden Clement Kjersgaard afbrød ham og bad ham svare på, hvad han mente med ’I’?

Det fik værten ikke rigtigt noget svar på – for socialdemokraten fortsatte i stedet med at skælde ud:

”Det, jeg er bange for, er, at de unge ikke får nok modstand internt i jeres miljø,” sagde Bødskov direkte henvendt til Alev, ”og de unge skal ikke holdes tilbage i moskeerne; de skal ud i folkeskolerne.”

Bødskovs angreb er et forvarsel om, at Socialdemokratiet i den valgkamp, der snart kommer, vil gøre alt, hvad det kan for at komme i offensiven over for et Dansk Folkeparti, som ellers i årevis har kvast partiet på den vigtige, ja, ofte valg-afgørende udlændingepolitik.

Deltog Pia Kjærsgaard slet ikke i debatten?

Jo, bestemt: Hun forsøgte at få ørenlyd for et forslag om et totalt stop for indvandring, men det fyldte ikke så meget. Dertil var det socialdemokratisk stilskifte for markant.
---

David Trads skriver hver mandag klummen 'Hos Trads' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Terrorangreb får minimal betydning for magtbalancen Terrorangreb får minimal betydning for magtbalancen Næste artikel Cordua: Alternativets opstilling er godt nyt for blå blok Cordua: Alternativets opstilling er godt nyt for blå blok