Sådan ser regeringens beskæftigelsesreform ud

DOKUMENTATION: Regeringen har netop fremlagt sit udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen. Det indeholder blandt andet et løft til uddannelse og et farvel til gentagen aktivering.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har netop præsenteret udspillet "Vejen til varig beskæftigelse - den enkelte i centrum" i Spejlsalen i Statsministeriet.


Udspillet indeholder blandt andet:

* At udgifterne til aktiveringskurser reduceres med 370 mio. kr., og der effektiveres og afbureaukratiseres for 230 mio. kr., svarende til mindreudgifter for i alt 600 mio. kr. Hermed frigives der midler til, at øge uddannelsesindsatsen med 475 mio. kr. og øge kontakten til de ledige for 105 mio. kr.

* At alle arbejdsløse uanset alder i de første seks måneder skal have et intensivt kontaktforløb, der indebærer i alt seks samtaler, hvor den første samtale er som led i profilafklaringen og altid foregår i a-kassen.

* At arbejdsløse inden for de første to uger skal til en profilafklaringssamtale i a-kassen. Formålet er at afdække den enkeltes jobperspektiv, risiko for langtidsledighed mv. og få godkendt sit CV .

* At gentagen aktivering hver sjette måned afskaffes.

* At unge under 30 år fortsat skal have første tilbud senest efter tre måneders ledighed .

* At kommunerne ikke længere skal have driftsrefusion af udgifter til øvrig vejledning og opkvalificering .

* At jobsøgningsaktiviteter samles ét sted - i en digital joblog på Jobnet.dk

* At der skabes en ny ordning med ret til seks ugers jobrettet uddannelse.

* At der indføres sanktion ved udeblivelse fra tilbud.

* Virksomhedspraktik i op til otte uger for dimittender.

* Regeringen forventer, at reformudspillet isoleret set løfter den strukturelle beskæftigelse med 500 personer og styrker de offentlige finanser med 130 mio. kr. i 2020.

* Der afsættes i alt 150 mio . kr. i perioden 2015 til 2020 til at kompetenceudvikle og videreuddanne jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser.

"Vi vil ikke spare på vores indsats. Vi vil investere i vores arbejdsløse," understregede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blandt andet under pressemødet.

 

Forrige artikel Her er beskæftigelsesreformens hovedpunkter Her er beskæftigelsesreformens hovedpunkter Næste artikel DF kræver mere dansk musik på DR DF kræver mere dansk musik på DR