Holstein: SF's alternativ var endnu værre

SF: SF forlader regeringen, og Annette Vilhelmsen trækker sig som formand. ”Det sker på en hel kaotisk og katastrofal måde, men det havde ødelagt partiet bare at rette ind," vurderer Altinget.dks kommentator Erik Holstein.

Dramaet i SF fortsættter. Partiet træder nu ud af regeringen, og Annette Vilhelmsen træder tilbage som formand.

"Det er en helt kaotisk og katastrofal måde, SF forlader regeringen på. Men det havde været endnu værre for partiet at blive under de omstændigheder, der var," siger Erik Holstein.

Partiets exit er kulminationen på et højspændt forløb, hvor Folketinget i dag har stemt om et forslag fra Enhedslisten om at udskyde salget af dele af Dong til Goldman Sachs. Salget splittede SF.

"Hvis ledelsen havde fået vredet armen om på alle folketingsmedlemmerne, så de samlet havde stemt ja til Goldman Sachs, var SF's folketingsgruppe blevet helt isoleret fra både medlemmer og vælgere," vurderer Erik Holstein. Han fortsætter:

"Hvis Annette Vilhelmsen havde grebet den i flugten og i ordnet formation trukket SF ud af regeringen, kunne hun være kommet styrket ud af sagen. Men også her satte hun sin fod forkert."

Annette Vilhelmsen blev overraskende valgt til formand som afløser for Villy Søvndal i oktober 2012. 

"Da Vilhelmsen blev valgt, regnede hendes nære støtter med, at hun efterhånden kunne lære at være formand. Men allerede efter få uger var det klart, at hun var blevet forfremmet langt ud over sine evner. Det kræver noget ganske særligt at være formand, og det har Vilhelmsen bare ikke."

Erik Holstein peger på, at finansminister Bjarne Corydon også bærer et stort medansvar for den kaotiske situation i regeringen.

”Corydon har optrådt som en kassemester snarere end som politiker, og i Goldman Sachs-sagen har han bragt regeringen på kant med mindst 80 procent af vælgerne. I kombination med en svag SF-formand har finansministeren bragt SF i en helt uholdbar situation," siger Holstein.  

Forrige artikel Sådan stemte SF'erne til Dong-forslag Sådan stemte SF'erne til Dong-forslag Næste artikel Vilhelmsen: En umulig opgave for mig at samle partiet Vilhelmsen: En umulig opgave for mig at samle partiet