Presseskik på vej for brug af exitpolls

EXITPOLL: Danske Medier lægger op til at udarbejde fælles, vejledende regler for brug af exitpolls. Det sker i kølvandet på kommunalvalget i år.

Organisationen Danske Medier drøftede i dag spørgsmålet om mediers brug og offentliggørelse af exitpoll i forbindelse med valg.

 

Drøftelsen foregik på baggrund af den debat, som DR's brug af exitpoll ved kommunevalget har skabt, og som har fået Folketingets retsudvalg og kulturudvalg til at sende et åbent brev til medierne.

 

Konklusionen på drøftelsen var, at udvalget besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter for DR, TV 2, dagblade samt Danske Mediers redaktionelle udvalgs formand, chefredaktør Rasmus Nielsen, Altinget.dk

 

Udvalget skal analysere de spørgsmål, der er rejst om brugen af exitpoll, og herunder, om der skal udarbejdes fælles vejledende regler for mediernes brug af exitpoll og eventuelt komme med forslag til sådanne regler. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

 

Initiativet kommer bl.a. på baggrund af politisk kritik fra Christiansborg, se nedenstående brev. 

 

 

Forrige artikel Elbæk danner nyt parti Elbæk danner nyt parti Næste artikel Svære udsigter for fagbevægelsens livsvigtige fradrag Svære udsigter for fagbevægelsens livsvigtige fradrag