Her er Lidegaards næse

DOKUMENTATION: Torsdag blev Klima- og Energiudvalget enige om en tekst, som beskriver deres kritik af klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) håndtering af solcelle-sagen. Læs teksten her.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) beklagede torsdag sin og ministeriets fejlvurdering af hullet i solcelleloven. Han afviste dog at have vildledt Folketinget.

Klima- og Energiudvalget blev efterfølgende enige om at give ministeren en næse. Her kan du læse udvalgets skriftlige kritik af ministeren:

"Folketingets Klima- og Energiudvalg konstaterer, at Folketinget ikke på rimelig måde blev orienteret om det hul, der ville gøre det muligt at omgå 400 kW grænsen for solcelleanlæg i forbindelse med behandlingen af L 86, selv om ministeriet var vidende om dette huls eksistens og om konsekvenserne af dette.

Sagen er yderst alvorlig både af principielle og mere konkrete grunde. Et tillidsfuldt samarbejde mellem ministeren og Folketinget forudsætter, at Folketinget kan være sikker på, at det får korrekt og fyldestgørende information i forbindelse med lovgivning og i sit øvrige samarbejde med ministeren, og dette er ikke sket i denne sag.

Konkret er denne sag alvorlig, fordi konsekvenserne både kan være en markant udbygning af store solcelleanlæg i direkte modstrid med de politiske ønsker til, hvilken udvikling, der skal fremmes, indebærer en risiko for at påføre staten store ekstraudgifter‚ og fordi virksomheder, der planlægger ud fra eksisterende lovgivning risikerer at blive påført tab i forbindelse med reparationen af det hul, som L 86 efterlod.

Udvalget mener på den baggrund, at ministeriets ageren denne sag har været stærkt utilfredsstillende og noterer sig, at ministeren har beklaget forløbet og taget initiativer, der kan sikre, at et tilsvarende forløb ikke gentager sig."

Forrige artikel Vælgerne støtter regeringens Nordsø-beskatning Vælgerne støtter regeringens Nordsø-beskatning Næste artikel Regeringen sænker kalkulationsrenten