Möger færdig som skatteminister

ROKADE: Thor Möger Pedersen oplyser på Facebook, at han ikke længere skal være skatteminister.

Thor Möger Pedersen oplyser på sin Facebook-profil, at han er blevet ringet op af SF's nye formand, Anette Vilhelmsen, der har meddelt ham, at han ikke længere skal være skatteminister.

"Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg er glad for og stolt over at have været med til at lede Danmark og ville gerne være fortsat - men har samtidig fuld respekt for, at Annette som ny formand sætter sit eget hold. Og jeg har fortsat tænkt mig at bakke fuldstændig op om den nye ledelse," skriver han og fortsætter:

"Det har været et stort privilegium at være skatteminister og medlem af regeringen, som jeg synes, er langt bedre end sit rygte. Vi har nået meget på et år - og jeg er stolt af det hele."

Thor Möger Pedersen har været en af tidligere SF-formand Villy Søvndals tætteste rådgivere og var blandt andet med til at etablere partiets tætte bånd til Socialdemokraterne.

Ved valget i 2011 lykkedes det ikke Thor Möger Pedersen at blive valgt til Folketinget, men alligevel blev han udpeget som skatteminister. I den rolle har han spillet en central rolle i forhold til regeringens økonomiske politik - men Möger Pedersen har også høstet kritik fra SF's bagland, hvor kritikere har ment, at ledelsen ikke har lyttet nok til baglandet.

I sin Facebook-opdatering erkender Möger, at det var en fejl at indføre en udvidet sukkerafgift. Den håber han bliver fjernet.

Men han retter også en kritik af sine partifæller:

"Jeg synes nogle gange, vi i SF har haft en tendens til at kigge os for meget bagud, mens vi gik fremad, og så har man tendens til at snuble. Jeg håber, at vi med et overstået formandsvalg kan tage hul på en ny start, hvor vi i langt højere grad tør være stolte over det, vi opnår. For det er der grund til!.

I sin opdatering skriver Möger desuden, at han nu ikke ved, hvad han skal lave.

"Selv om mange måske tror, jeg altid har en drejebog klar, så har jeg aldrig haft en færdig karriereplan. Det er nu første gang i 10 år, at jeg ikke besidder politiske tillidshverv - og selv om det føles mærkeligt, så har jeg hørt, det kan være sundt at kede sig. I hvert fald glæder jeg mig til at få lidt bedre tid, særligt til familien."

Det forventes, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag laver en mindre ministerrokade. Sandsynligvis skal Holger K. Nielsen afløse Thor Möger Pedersen, mens Annette Vilhelmsen afløser Ole Sohn i Erhvervsministeriet.

Forrige artikel SF-ministre strippet for budgetmagt Næste artikel Thorning klar med lille rokade Thorning klar med lille rokade