Lidegaard mest troværdige minister

MAGTANALYSE: Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) vurderes i Altinget.dks magtanalyse til at være den mest troværdige minister i regeringen.

Det er to radikale ministre, som i Altinget.dks magtanalyse vurderes til at være regeringens mest troværdige ministre. Listen toppes af klima- og energiminister Martin Lidegaard, mens hans partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, følger efter på andenpladsen.

En af årsagerne til Lidegaards topplacering er uden tvivl hans indgående kendskab til klima- og energiområdet. Efter Lidegaard i 2007 røg ud af Folketinget, var han med til at stifte den grønne tænketank Concito, som han også var formand for. Lidegaard var derfor allerede dybt inde i stoffet, da Vestager efter valget hentede ham ind til posten som klima- og energiminister.

Vestager indtager som nævnt andenpladsen på listen. Herefter følger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), finansminister Bjarne Corydon (S) og socialminister Karen Hækkerup (S).

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indtager en beskeden 21. plads ud af de 23 ministre i regeringen.

Vurderingen af ministrenes troværdighed er foretaget af et panel af eksperter - blandt andre redaktører og politiske kommentatorer. Troværdighedsvurderingen indgår i Altinget | Magt - et nyt digitalt magasin om magten i dansk politik.

Magasinet indeholder blandt andet en stor analyse af magthierarkiet i regeringen, en vurdering af departementscheferne og de særlige rådgivere samt en liste over, hvilke ministerier der er mest magtfulde. Magasinet henvender sig til alle med interesse for dansk politik.

Altinget | Magt udkommer onsdag 10. oktober og kan forudbestilles her.

 

,

Forrige artikel Vilhelmsen undsiger Søvndals Hizb ut-Tahrir-melding Vilhelmsen undsiger Søvndals Hizb ut-Tahrir-melding Næste artikel Thornings tale ved åbningen af 3GF Thornings tale ved åbningen af 3GF