Ombrust lærerfag overlever reform

FORLIG: Efter hård kritik fra de borgerlige partier har regeringen besluttet at beholde det ombruste dannelsesfag 'Kristendom, livsoplysning og medborgerskab' (KLM) på landets læreruddannelser.

Alt tyder på, at fremtidens lærerstuderende også skal til eksamen i det ombruste dannelsesfag KLM - kristendom, livsoplysning og medborgerskab. Ifølge Altinget.dk har regeringen nemlig sagt god for at beholde faget på læreruddannelserne.

Den radikale uddannelsesminister Morten Østergaard (R) havde ellers lagt op til, at faget skulle sløjfes i forbindelse med reformen af læreruddannelsen, som ventes at falde på plads i dag fredag.

Men det mødte hård kritik fra forligspartierne Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, da de frygtede, at det ville gå ud over de lærerstuderendes viden om danske værdier og demokratiet.

Faget KLM kommer dog ikke til at bestå i den form, som det har i dag, hvor det er et selvstændigt fag med 17 ECTS-point.

Det bliver derimod en del af det nye, tværgående fag "pædagogik og lærerfaglighed", som også vil indeholde elementer som elevkendskab, undervisningskendskab, specialpædagogik og dansk som andetsprog.

Men for at KLM ikke skal drukne i det store fag, er forligsparterne blevet enige om, at det skal have sit eget kompetencemål, og at de studerende stadigvæk skal til eksamen i faget.

Hvor mange ECTS-point faget kommer til at fylde, er endnu uvist.

Hverken uddannelsesminister Morten Østergaard (R) eller de politiske ordførere på området har ønsket at udtale sig om den kommende lærerreform, da forliget endnu ikke er faldet endeligt på plads.

På Christiansborg er forventningen dog, at det vil ske i dag fredag, når forligsparterne og uddannelsesministeren mødes ved forhandlingsbordet.

Ud over fastholdelsen af KLM vil der også blive indført optagelsessamtaler for de studerende, som har et karaktergennemsnit fra en ungdomsuddannelse på under 7. Derudover vil man gøre det lettere for de studerende at tage fag på universitetet.

Forrige artikel Forligspartier strides om billige billetter til unge Forligspartier strides om billige billetter til unge Næste artikel Sådan bliver den nye læreruddannelse Sådan bliver den nye læreruddannelse