Mindst 58.000 billige lejeboliger i København

BILLIGE BOLIGER: Der findes fortsat mange billige lejeboliger i København. Mindst 58.000 af dem har en husleje på under 4.000 kr. om måneden. Det svarer til hver femte af alle boliger i kommunen.

Der er fortsat mange billige lejligheder i København. Også selv om den tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard (S) aldrig fik indfriet sit valgløfte om at bygge 5.000 nye boliger til en husleje på 5.000 kr. om måneden.

Faktisk er der fortsat mindst 58.821 lejeboliger i København til en husleje på under 4.000 kr. om måneden. Det viser en ny opgørelse fra Socialministeriet, som socialminister Benedikte Kiær (K) har fået udarbejdet som svar til SF's boligordfører Nanna Westerby.

Det svarer til, at mindst hver femte af alle 294.000 boliger i Københavns Kommune har en husleje på under 4.000 kr. om måneden. De billige boliger har i gennemsnit en størrelse på 58 kvadratmeter og har alle eget køkken.

Opgørelsen undervurderer endda antallet af billige boliger, da udlejede enkeltværelser og kommunens 8.000 kollegieboliger ikke er medregnet.

Mange billige private lejeboliger
De fleste af de billige boliger er private udlejningsboliger, som står for 39.051 af de 58.821 billige boliger, mens de resterende udgøres af 19.770 almene boliger.

Årsagen til det høje antal billige private udlejningsboliger skyldes formentlig primært, at mange lejeboliger i København fortsat hører under lovens strammeste huslejeregulering, der betyder, at tusindvis af lejere kan slippe med en husleje, der ligger væsentligt under markedslejen.

Opgørelsen fra Socialministeriet siger dog ikke noget om, hvor let eller svært det er at få sit navn på en lejekontrakt i en af de formentlig meget eftertragtede billige boliger.

Forrige artikel Statsministerens tale på Landbrug & Fødevarers årsmøde Næste artikel Presset øges på flybonuspoint Presset øges på flybonuspoint