Skatteminister lover afskaffelse af ejendomsvurderinger

INTERVIEW: Til efteråret kommer regeringen med sit forslag om afskaffelse af ejendomsvurderinger. Skatteministeren kalder det en ideologisk øvelse, som skal sikre skattestoppet på boliger. S er bekymrede for konsekvenserne.

Det har været længe undervejs og været stærkt forsinket. Men regeringen vil snart præsentere sit forslag til afskaffelse af ejendomsvurderingerne, forsikrer skatteministeren.

"Jeg regner med sende et lovforslag i høring, inden Folketinget åbner til oktober," siger Troels Lund Poulsen (V) til Altinget | Byg & Bo.

Han lægger ikke skjul på, at der hovedsageligt er tale om en ideologisk øvelse, som skal mejsle skattestoppet på boliger fast i granit. En fremtidssikring, der skal gøre det sværere for kommende regeringer at genindføre en ejendomsværdiskat, der følger boligens værdi.

Ideologisk markering
"Det er en klar politisk og ideologisk markering af, at vi har et skattestop, og derfor er det helt unødvendigt at blive ved med at have et parallelt system, der skal sikre, at man kan genoplive noget, som vi ikke vil genoplive," siger Troels Lund Poulsen med henvisning til, at ejendomsværdiskatterne har været fastfrosset på samme niveau i kroner og øre, siden VK-regeringen trådte til i 2001.

Derudover kan en afskaffelse af ejendomsvurderingerne frigøre cirka 200 årsværk i SKAT, der enten kan spares væk eller bruges til andre presserende opgaver som eksempelvis at kradse skattegæld ind.

Vurderinger bruges til mange ting 
Ejendomsvurderingerne bliver ikke kun brugt til at udregne skattegrundlag, men også på en lang række andre områder, som ikke har med skat at gøre.

Eksempelvis bliver ejendomsvurderingerne brugt ved arvesager og til beregning af, om man har for meget friværdi til at være berettiget til kontanthjælp.

Læs artiklen med politiske kommentarer på Altinget | Byg & Bo (abonnement).

Forrige artikel Avisledere splittede om Fair Løsning Avisledere splittede om Fair Løsning Næste artikel Grundvand hårdt ramt af sprøjtegift fra byer Grundvand hårdt ramt af sprøjtegift fra byer