Connie Hedegaard sikkert gennem høring

EU-HØRING: Connie Hedegaard klarede sig sikkert gennem Europa-Parlamentets høring af hende fredag formiddag. Overskud og klare svar fra kommissær-kandidaten blev besvaret med smil og bifald.

Der var smil og adskillige klapsalver under høringen af den kommende danske EU-kommissær Connie Hedegaards høring, der sluttede fredag kl. 12. Connie Hedegaard udviste overskud, og hendes svar udløste tilfredshed i salen. Ikke mindst hos formanden for høringen, tyske Jo Leinen, der afslutningsvis roste Connie Hedegaard:

"Hvis vi godkender dig, får vi en kandidat, der er mere end egnet til at løfte opgaven," sagde han.

COP15-kritik
Flere af parlamentarikerne blev ved med at vende tilbage til resultatet af klimatopmødet i København, som bl.a. danske Dan Jørgensen (S) kaldte "en fiasko". Men den danske kommissærkandidat afviste beskyldningerne og svarede energisk:

"Man kan tale meget om, hvad der gik galt i København. Men man kan ikke klandre EU - eller det danske formandskab - for, at en række lande ikke leverede," sagde Connie Hedegaard til applaus fra flere parlamentarikere.

Atomkraft
Et andet "ømt punkt" skulle have været den tidligere klima- og energiministers forhold til atomkraft, men også her gled danskeren af.

"Atomkraft er i verden," sagde hun og uddybede, at det ikke ville give mening at gøre det til hovedfjenden. "Men efter min mening er det ikke en vedvarende energikilde," sagde Connie Hedegaard og forklarede, at hun ikke ville gå med til, at forskning i atomkraft skulle gå ud over forskning i vedvarende energi, hvor Europa i dag har et forspring.

Stor ros
Hele høringen foregik i en venlig tone, hvor der også blev plads til "danske indslag", som da Connie Hedegaard i et svar til Dan Jørgensen sagde:

"Det er næsten grænseoverskridende at være "Des" med Dan Jørgensen" til morskab i salen.

Fra flere af parlamentarikerne var der rosende ord om Connie Hedegaard. Bl.a. fra danske Jens Rohde (V), der om Connie Hedegaard sagde:

"Din præstation sprænger rammerne for, hvor mange stjerner man kan uddele."

Afstemningen om hele den kommende EU-Kommission vil finde sted 26. januar.

Læs yderligere om EU-høringerne på Altinget | EU.

Forrige artikel Uffe Ellemann starter Altingets EU-stafet Uffe Ellemann starter Altingets EU-stafet Næste artikel Hedegaard modtager ros efter høring Hedegaard modtager ros efter høring