Vælgerne: Beskæftigelsespolitikken under middel

MÅLING: Regeringen scorer i en ny meningsmåling under middel for sin indsats på beskæftigelsesområdet. Ifølge politisk analytiker hos Altinget.dk Erik Holstein er det særlig kritisk læsning for regeringen.

I en ny meningsmåling fra A&B Analyse for Altinget.dk scorer beskæftigelsespolitikken et samlet 4-tal på en skala fra 0-10. Selvom den ringe vurdering går igen på en række politikområder, er det bekymrende, at lige netop beskæftigelsesområdet ikke vurderes højere, mener politisk analytiker hos Altinget.dk Erik Holstein.

Et stærkt image på området er nemlig essentielt, hvis regeringen skal gøre håb om genvalg, vurderer han.

"Hvis regeringen skal have en chance for at vinde et kommende folketingsvalg, skal det ikke mindst være fordi vælgerne synes, at regeringen har været gode til at varetage beskæftigelsesområdet. Regeringen skal opnå et image på området, der ligner det, Lykketoft og Nyrup havde i 90'erne. De nuværende tal viser, at vælgerne slet ikke er imponerede over indsatsen, og at de sandsynligvis også er utilfredse med nedskæringer på eksempelvis dagpengeområdet," siger han og tilføjer:

Login