Formandskandidat i skandaleramt fagforening vil genopbygge tilliden til medarbejderne - og have FH og DI med i kampen mod ”akademiker-bashing”

50-årige Janne Gleerup er en af to kandidater til formandsposten i Dansk Magisterforening, der bliver afgjort om to uger. Hun vil indføre nye arbejdsgange i fagforeningen og søge hjælp hos både erhvervslivet og de faglærte i kampen for de akademiske uddannelser. 

Der har været stille om DM, siden formand Camilla Gregersen i juni gik på orlov efter store samarbejdsproblemer med nogle af sine medarbejdere i det politiske sekretariat og kort efter annoncerede, at hun stopper på posten til januar.

Derfor kæmper to medlemmer af hovedbestyrelsen nu om at stå i spidsen for mere end 75.000 akademikere. En af dem er årige Janne Gleerup, der til daglig forsker i netop arbejdsliv på RUC og vil indføre nye processer for at undgå arbejdsmiljøproblemer i fagforeningen, hvis hun vinder.

"Belært af erfaring skal vi styrke dialogen om, hvordan vi får et godt arbejdsmiljø for alle ansatte og sørge for klare strukturer omkring samarbejdet mellem politiske valgte og sekretariatet. Hvis der er problemer, skal det frem i lyset frem det samme, og vi arbejder allerede nu med tiltag, som skal sikre et godt samarbejde," siger Janne Gleerup.

Login