Fagforeninger i opråb: Nyt lovforslag medfører urimelig forskelsbehandling for soldater, fængselsbetjente og politibetjente

Politikere er lige nu i gang med at stjæle en del af den erstatning, som tilskadekomne soldater og fængsels- og politibetjente er berettiget til, hvis de kommer alvorligt til skade. Disse personalegrupper er nogle af dem, der altid går forrest, når demokratiet skal beskyttes, skriver fire fagforeningsledere.

Netop nu behandles et lovforslag i Folketinget, som indebærer gennemgribende ændringer i reglerne for, hvornår man er berettiget til erstatning for tab af erhvervsevne, hvis man bliver ramt af en arbejdsulykke eller en erhvervssygdom.

Lovforslaget kommer desværre til at få negativ betydning for soldater, politi- og fængselsbetjente. Tilskadekomne tjenestemænd vil nemlig som konsekvens af ændringen få en lavere erstatning for tab af erhvervsevne.

Det har vi i de faglige organisationer forgæves forsøgt at gøre beskæftigelsesministeren opmærksom på. Desværre uden held.

Login