Det er for meget at kræve en arbejdsuge på 30 timer for at opnå seniorpræmien

Kravet om 30 timers arbejdsuge for at få seniorpræmie er for højt for mange, og det burde differentieres ned til 20 timers ugentlig indsats. Jeg klynker ikke, men når man kommer op i en vis alder, kan livet pludselig tage nogle drejninger, der gør det uforudsigeligt at arbejde videre, skriver Abelone Glahn.

Jeg har netop søgt om seniorpræmie. Jeg er 68 år, har arbejdet et år efter at have passeret pensionsalderen, og har nu indsendt ansøgningen om at få seniorpræmie.

Jeg er selvstændig, og derfor skal jeg søge om seniorpræmien. Var jeg lønmodtager, ville jeg automatisk få præmien udbetalt, men fordi Udbetaling Danmark først i slutningen af november har de rette tal fra mit årsregnskab, kan udregningen først laves nu.

Jeg ved allerede, at jeg ikke får den. Seniorpræmien er skabt for at tilskynde pensionsmodne til at forblive på arbejdsmarkedet. Det kræver, at man har en indtægt i et år (fra fødselsdag til fødselsdag), der svarer til 30 timer per måned af en bestemt takst, som fastsættes hvert år. Jeg skulle derfor have en indtægt på cirka 190.400 kroner for at opnå seniorpræmien. Det har jeg ikke, fordi livet bankede på.

Login