Hvor går grænsen for at tjene penge på velfærd?

Nogle af de største private velfærdsvirksomheder, som indkasserer profit på danske kommuner, er ejet af internationale investorer i skattely. I dagens Ajour diskuterer vi, hvor grænsen går for at tjene penge på velfærd.

Hjælp os med at gøre Altingets podcasts endnu bedre ved at svare på spørgeskemaet på altinget.dk/lyd

I Sverige er velfærdsvirksomheder big business.

I Danmark vil regeringen med social- og ældreminister Astrid Krag i spidsen forbyde private virksomheder at tjene på sociale tilbud – et forbud der dog ikke kunne samles flertal for i Folketinget.

Nu har Altinget afdækket, at nogle af de største danske velfærdsvirksomheder har ejere der er helt eller delvist placeret i skattely.

Derfor taler vi i dagens Ajour med Kim Rosenkilde, som er redaktør på Altinget Kommunal, om hvor den politiske grænse går for at tjene penge på velfærd.

Forrige artikel Der mangler en større diskussion i samfundet om de private velfærdsforsikringer Der mangler en større diskussion i samfundet om de private velfærdsforsikringer Næste artikel I fremtiden bliver de ældre den største vælgergruppe – og det får betydning for dansk politik I fremtiden bliver de ældre den største vælgergruppe – og det får betydning for dansk politik