Dødsfald: Professor, dr.med., sygeplejerske Anne-Lise Salling Larsen (87)

Professor, dr.med., sygeplejerske Anne-Lise Salling Larsen, Holte, er stille sovet ind. Hun var aktiv i Venstre. Bisættelse 3. februar 2022.

Guldsmed Hofmanns datter fra Odense fik et forunderligt liv, ser man af hendes lange biografi i opslagsværket Blå Bog.

Efter at være blevet student var Anne-Lise Salling Larsen elev på Odense Sygeplejeskole 1954-57 og virkede så som sygeplejerske i ind- og udland.

Så begyndte karrieren at tage fat: Hun blev ledende sygeplejerske ved Københavns Amtssygehus i Glostrup og Bispebjerg Hospital 1965-71 og var så ansat ved fagbladet "Sygeplejersken" 1974-78.

Så virkede hun som forskningssygeplejerske ved Dansk Institut for Sundheds- og Sygeplejeforskning og Hvidovre Hospital 1982-93 og blev udnævnt til forskningsrådsprofessor ved Odense Universitet (SDU) 1993-98.

Imens havde hun i 1990 nået at tage en doktorgrad - også fra Odense Universitet.

Sideløbende bekendte Anne-Lise Salling Larsen politisk kulør og var medlem af bestyrelsen for Venstre lokalkreds for Lyngby/Taarbæk og af amtsbestyrelsen for Venstre i Københavns Amt 1986-94. Hun var endvidere medlem af Ældrerådet i Lyngby-Taarbæk Kommune 2002-09.

Hun overleves af sin mand siden 1967, speciallæge Mogens Salling Larsen.

Bisættelse torsdag 3. februar kl. 12 fra Virum Kirke.

Forrige artikel DI-topchef bliver ny bestyrelsesformand for PensionDanmark DI-topchef bliver ny bestyrelsesformand for PensionDanmark Næste artikel Falck udpeger ny bestyrelsesformand Falck udpeger ny bestyrelsesformand