Nu fortæller Seniortænketanken, hvordan vi får ældre til at arbejde længere

FLEKSIBEL TILBAGETRÆKNING: Efter halvandet år offentliggør Seniortænketanken på torsdag deres anbefalinger til, hvordan man får flere ældre til at udsætte pensionen. 

På torsdag præsenterer Seniortænketanken 20 anbefalinger til, hvordan man kan få flere seniorer til at arbejde længere end til den officielle pensionsalder.

Seniortænketanken blev nedsat i maj 2018 under VLAK-regeringen og har således haft halvandet år til sit arbejde.

Nedsættelsen af tænketanken skete som led i udmøntningen af aftalen om flere år på arbejdsmarkedet, som VLAK-regeringen indgik med Dansk Folkeparti i juni 2017.

"Seniorerne udgør en værdifuld arbejdskraftreserve for virksomhederne, som oplever rekrutteringsudfordringer – og tænketanken skal være med til at sætte fokus på, hvordan vi i fællesskab kan sikre, at endnu flere seniorer kan og vil blive på arbejdsmarkedet," sagde daværende beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ved nedsættelsen.

Børsting kritiserede differentieret pension
Tænketankens består af en formand og 16 medlemmer, otte sagkyndige og otte repræsentanter for arbejdsmarkedets parter.

Tidligere LO-formand Harald Børsting har siddet for bordenden i Seniortænketanken.

Det vakte opsigt, da den tidligere topfigur i fagbevægelsen i marts offentligt kritiserede Socialdemokratiets plan om en ret til tidlig pension for nedslidte. Differentieret pension vil trække raske ud af arbejdsmarkedet, sagde Harald Børsting dengang, men understregede, at kritikken blev fremsat som privatperson.

Af Seniortænketankens kommissorium fremgår det, at de initiativer, som tænketanken foreslår, samlet set skal være neutrale for de offentlige finanser.

Seniortænketanken har arbejdet med tre overordnede temaer

1) Ledige seniorer skal hurtigt tilbage i job

2) Det lange og gode seniorarbejdsliv

3) Tilbagetrækningsvalg og økonomiske incitamenter.

Under hvert tema har Seniortænketanken haft til opgave at se nærmere på barriererne, men også mulighederne for, at mange flere vælger at blive lidt længere på arbejdsmarkedet.

Seniortænketankens anbefalinger præsenteres torsdag ved et pressemøde klokken 9 i Beskæftigelsesministeriet.

Forrige artikel Sundhedsøkonom: Ældre kronikere risikerer at ende som kastebolde Sundhedsøkonom: Ældre kronikere risikerer at ende som kastebolde Næste artikel I hver fjerde kommune forventes dårligere service på ældreområdet I hver fjerde kommune forventes dårligere service på ældreområdet