Tre ting, vi lærte fra samråd om milliardær-skat

Regeringen afviser at bakke op om fælles regler for beskatning af store formuer, ud fra princippet om, at dansk lovgivning ikke skal dikteres udefra, hverken af G20 eller FN. Men på andre områder var det enighed i partiernes holdning til de rigeste rige, viste samråd om global milliardærskat.

Det virker uretfærdigt, og det kan udgøre et demokratisk problem. Så langt kunne skatteminister Rasmus Stoklund (S) erklære sig enig med Pelle Dragsted (EL) på torsdagens samråd om milliardærskat.

Pelle Dragsted havde kaldt den nye skatteminister i samråd for at afdække regeringens holdning til de skatteforslag, der pt. arbejdes med i G20 og FN-regi om blandt andet at indføre en global skat på milliardærer.

”Jeg deler opfattelsen af, at det nogle gange virker ekstremt uretfærdigt, at der er en lille gruppe mennesker, som har den her ekstreme rigdom, samtidigt med, at andre ikke engang har råd til tag over hovedet og almindelige mennesker over hele verden skal gå på arbejde til almindelige lønninger og betale skat,” sagde skatteminister Rasmus Stoklund.

Login