Friis Bach: Danske ngo'er presses fra Syd

INTERVIEW: Et spirende civilsamfund i Syd bliver i højere grad i stand til at modtage danske støttekroner direkte. Derfor skal danske ngo'er være bedre til at vise deres merværdi i internationale partnerskaber, mener udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

"Den peger på, at vi har været rimelig gode til at støtte folkelige foreninger og deres engagement i at skabe fordringer rundt i verden. Det handler om, at vi har brugt ngo'erne til at skabe forandringer, presse regeringer samt skabe politik, debat og netværk, der kan påvirke lokalt. Det er præcis den måde, vi gerne vil tænke den rettighedsbaserede tilgang på," siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til Altinget.dk.

Hvad kan du fremadrettet bruge evalueringen til?

"Vi bruger den som afsæt til at lave - ikke en strategi - men en politik for, hvordan vi vil gå til civilsamfundet. Det skal være en politik, fordi man i for høj grad har tænkt strategien som en særlig søjle i udviklingspolitikken. Men evalueringen viser, at vi skal gøre det mere tværgående. Civilsamfund skal tænkes ind i mange områder. Når vi giver budgetstøtte, er det f.eks. vigtigt, at vi har stærke folkelige organisationer, der kan holde regeringerne i ørerne," siger han.

Login