"Dansk udviklingspolitik bliver mindre selvstændig"

Q&A: Flere danske bistandsmidler gennem EU, øget integration mellem Danmark og EU samt en stærkere dansk EU-repræsentation. Sådan ser udviklingsminister Christian Friis Bach blandt andet samarbejdet med EU i fremtiden.

I regeringens nye strategi for samarbejde med EU på det udviklingspolitiske område fokuserer I meget på, at EU skal gå mere i takt med danske prioriteter. Men Danmark skal vel også gå på kompromis med EU?

"Vi kommer til at gå på kompromis, f.eks. i forhold til fælles programmering, og det ligger i den ånd, hvormed vi går ind i det her samarbejde. Hvis vi omvendt giver en meget stor pengekasse et lille skub i den rigtige retning, kan det være bedre end at give en forholdsvis lille pengekasse et stort skub.

Derudover bliver flere lande i Europa mere skeptiske over for budgetstøtten, mens vi er store tilhængere af den rene budgetstøtte. Men så må vi nogle gange finde et kompromis, hvor vi indgår sektorprogramstøtte til f.eks. uddannelses- eller vandsektoren, når vi kun kan blive enige om det," siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til Altinget.dk.

Login