Støtte til afghansk antikorruptionsenhed genoptages

KORRUPTION: Undersøgelse af anklager om korruption mod den afghanske anti-korruptionsenhed er afsluttet, uden der blev fundet ”systematisk brug” af danske midler. Derfor vil Danmark igen støtte enheden.

"Undersøgelsens overordnede konklusion er, at der ikke er sket systematisk misbrug af danske eller britiske midler, men at eksisterende administrative og finansielle retningslinier var mangelfulde eller ikke-eksisterende, hvilket har svækket administrationen," skriver den nye udviklingsminister, Rasmus Helveg Petersen (R), i et brev til finansudvalget.

Rigsrevisionen blev 13. august 2013 orienteret om, at den danske og britiske ambassade ville iværksætte en ekstern undersøgelse af anklager om misbrug i det tekniske sekretariat for den afghanske anti-korruptionsenhed.

Ifølge undersøgelsen er der fundet "få" tilfælde af uautoriseret brug af organisationens bil samt uberettigede udbetalinger sted til en afskediget eksekutivdirektør. Dermed kan Udenrigsministeriet konstatere et tab på ca. 4.620 kr., heraf svarer det danske tab til 2.310 kr.

Login