Antorini vil se på pædagogernes lærings-redskaber

DAGTILBUD: Der skal mere læring ind i landets vuggestuer og børnhaver, og derfor vil børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) nu se på, hvordan pædagogernes arbejdsredskaber kan forbedres. Men det er slet ikke nødvendigt, fastslår BUPL.

Pædagogerne rundt om i landets vuggestuer og børnehaver skal blive bedre til at tilrettelægge og udføre læringsforløb, så lille Ida og Emil bliver bedre rustet til første skoledag i børnehaveklassen.

Det mener børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), der gerne vil have mere læring ind i landets tusindvis af børnehaver og vuggestuer. Hun vil derfor se på, hvordan pædagoger og pædagogmedhjælper i fremtiden kan blive bedre til at arbejde med læring i dagtilbudene.

"Vi har fået denne silotænkning, hvor folkeskolen er blevet mere boglig, mens dagtilbudene er blevet stedet, hvor der er plads til fri leg. Det er en falsk modsætning, for leg og læring skal både være en del af folkeskolen og dagtilbudene. Derfor vil jeg gerne se på, hvordan vi kan understøtte pædagogerne og give dem redskaber, så de kan blive bedre til at give læring," siger Christine Antorini til Altinget | Uddannelse.

Login