It-leverandører kræver svar om nationale test

TEST: Flere private it-leverandører vil nu have svar på, hvem der skal afvikle de nationale test og digitale afgangsprøver, når den nuværende kontrakt udløber i midten af 2013.

Ifølge planen skal it-systemet nemlig sendes i udbud i løbet af 2012, så en ny leverandør kan nå at blive klar til at afvikle systemet, inden skoleeleverne vender tilbage fra sommerferie i august 2013. Men Ministeriet for Børn og Undervisning har endnu ikke meldt ud, hvornår det vil ske, og hvad opgaven kommer til at indeholde, og det vækker ifølge Altinget | Uddannelses oplysninger undren i branchen.

"Sådan som vi oplever det, så skulle ministeriet allerede have sendt opgaven i udbud. Det er dog ikke sket endnu, og derfor forventer vi at få en afklaring inden sommerferien, som er vores smertegrænse," siger en it-leverandør, som af konkurrencemæssige årsager ønsker at være anonym.

Derudover er der stadigvæk uklarhed om, hvorvidt man vil beholde det nuværende it-system, eller om man vil skrotte det helt og udvikle et nyt fra bunden. Hvis det sidste er tilfældet, kan det let komme til at tage et år, og derfor håber man i branchen, at der snart kommer en afklaring på udbudsspørgsmålet.

Login