Troels Lund udskyder EU-krav for partikelreduktion

PARTIKLER: Miljøministeren arbejder for at udsætte et EU-krav om reduktion af luftforureningen fra 2011 til 2015.

I et høringssvar til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg giver miljøminister Troels Lund Poulsen (V) ifølge politiken.dk udtryk for, at han arbejder på at forhale to krav fra 2011 til 2015.

Det kommer kun to måneder efter, at Miljøministeriet i juli udfærdigede en målsætning om luftkvalitet, der i løbet af en årrække skal overholdes.

Det drejer sig om gassen NO2, der dannes i bilmotorer, og PM10, som er partikler, der kommer fra bilernes opbremsninger fra dæk eller motor.

Grænseværdierne for PM10, der skulle være opfyldt 1. januar 2005, blev overskredet på flere målestationer i de sidste tre år. Samtidig er udledningen af NO2 i gang med en udvikling, der gør, at Danmark ikke kan holde sig under de grænseværdier, der skal indføres i 2010.

Det er første gang, at Danmark må se sig nødsaget til at bede om udsættelse for at opfylde EU's miljøforskrifter. Dog har mange andre europæiske lande også bedt om udsættelser.

At det er gået så galt med overholdelsen af grænseværdierne, begrunder miljøminister Troels Lund Poulsen med, at der er forekommet en stor stigning i antallet af dieselbiler, som ifølge miljøministeren ikke kunne forudses.

Login