Skæbnetime nær for Femern og Scandlines

NYHED: Både salg af Scandlines og endelig beslutning om Femern forventes at være på programmet, når Angela Merkel besøger DK i næste uge.

Tovtrækkeriet om salget af Scandlines fortsætter, fordi de to ejere Transportministeriet og Deutsche Bahn ikke kan blive enige. Derfor er det en klar forventning, at salget af det dansk-tyske rederi er på programmet, når Tysklands Forbundskansler Angela Merkel besøger statsminister Anders Fogh Rasmussen tirsdag.

Men samtidig tikker uret for et større EU-tilskud til Femern-forbindelse. Derfor forventer både Socialdemokratiets og Venstres trafikordfører, at også en endelig beslutning om en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland er en realitet efter næste uge.

S og V forventer afgørelse om Femern
"Jeg forventer, at den danske regering, som den har gjort gennem længere tid, vil presse på for en afklaring. Danmark vil gerne have en fast forbindelse, og EU står klar med en meget stor pose penge, så vi skal selvfølgelig have det her afklaret - og nu er anledningen her," siger Venstres nyudnævnte trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen til Altinget.

Login