SF vil give 300 mio. til kriseramte busser

Nyhed: SF foreslår akutplan for at rette op på den danske bustrafik. Venstre og Dansk Folkeparti afviser og kalder forslaget "for nemt".

SF foreslår nu som en del af partiets finanslovsudspil at tilføre den danske bussektor 300 mio. fra 2009. Pengene skal tilføres sektoren for at rette op på den "onde spiral", som busserne befinder sig i på grund af faldende passagertal og højere brændstofpriser.

"SF vil hjælpe busselskaberne på fode igen, selvom renten og oliepriserne har gjort det svært for busselskaberne. Regeringen har igen og igen understreget, at danskerne skal stille bilen og tage den kollektive trafik, men det kræver, at den findes og kører ofte," skriver trafikordfører i SF Pia Olsen i en pressemeddelelse.

Forslaget får opbakning af Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke, der ser meget alvorligt på den nuværende situation for bussektoren.

"Vi er fuldstændig enige med SF i, at der skal gøres mere for den kollektive bustrafik, og vi er villige til at se på alle forslag, der kan rette op på denne akutte situation, hvor hver tiende busrute nogle steder er truet. Om det lige skal rettes ind i en finanslovsdiskussion, kan måske diskuteres, men der skal ikke herske tvivl om, at vi støtter intentionerne bag forslaget," siger Magnus Heunicke.

Login