SF med i Femernbro-aftale - DF ude

NYHED: Løfte om klimavurdering fik SF med i partiets første broaftale. Samtidig står regeringens faste støtteparti Dansk Folkeparti uden for den politiske aftale.

SF er for første gang med i en politisk aftale om opførelsen af en bro. Det står klart, efter at partiet er gået med i aftalen om Femern-broen sammen med regeringen, Socialdemokraterne og De Radikale.

"Vi er gået med i aftalen af flere årsager. For det første er det en god investering for jernbanerne, der vil komme pendlere til og fra Sydsjælland og Lolland-Falster til gode. Femern-projektet udgør en af de største jernbaneinvesteringer nogensinde i Danmark," siger trafikordfører i SF Pia Olsen Dyhr, der også er glad for, at SF har fået en klimavurdering med i aftalen.

"Vi har fået klare fingeraftryk i aftalen ved at insistere på, at der bliver lavet en klimavurdering af broprojektet, så projektets klimapåvirkning bliver fuldt belyst. Med klimavurderingen skal det nu undersøges, hvordan broen kan bygges så klimavenligt som muligt," siger Pia Olsen Dyhr, der er tilfreds med, at de forurenende færger bliver afløst af en bro. Det vil ifølge Pia Olsen Dyhr resultere i, at trafikspringet bliver reduceret med 50 procent.

DF står uden for aftalen
Mens SF er med i sin førte broaftale, så har regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, sin første broaftale til gode. Dansk Folkeparti har hele tiden været imod en Femern-forbindelse og har krævet aftalen med Tyskland genforhandlet.

Login