S: Femte spor-kommuner laver politisk sabotage

JERNBANER: Kommuner, der er fortalere for femte spor-løsningen i stedet for nybygningsløsningen på banestrækningen Roskilde-København mødes med stærk skepsis.

For år tilbage var man meget tæt på at beslutte sig for nybygningsløsningen, men lokalt valgte politikere i blandt andet Det Radikale Venstre (f.eks. Martin Lidegaard) og i Venstre (f.eks. Flemming Damgaard Larsen) fik trumfet igennem, at der skulle bruges over 100 millioner kroner på også at få lavet en VVM-vurdering af femte spor-løsningen.

Nøglepersoner gav femte spor liv
Efter sidste valg skiftede De Radikale mening, da Martin Lidegaard ikke blev genvalgt. Flere folketingsmedlemmer i andre partier har nu også talt for nybygningsløsningen, efter at Femern-broen blev aftalt med tyskerne, ligesom at VVM-redegørelserne for de løsninger kraftigt taler for at lave nybygningsløsningerne.

Men repræsentanter for de ni kommmuner Greve, Holbæk, Odsherred, Høje-Taastrup, Lejre, Solrød, Ishøj, Roskilde og Vallensbæk besøgte i går Folketingets Trafikudvalg for at tale deres sag.

Login