Øresundskomiteen: Kun miljøvenlige biler i det offentlige

KORT NYT: Fremover skal kommunerne og regionerne på hver side af Øresund kun indkøbe miljøvenlige biler. Det er den politiske målsætning i en ny hensigtserklæring fra Øresundskomiteen.

Fra og med 2016 skal alle køretøjer under 3.500 kg, som indkøbes af kommuner og regioner i Øresundsregionen, være el-, biogas- eller brintdrevne. Det er politikerne i det dansk-svenske samarbejde, Øresundskomiteen, blevet enige om i en fælles hensigtserklæring.

”Øresundsregionen er et forgangseksempel på klimarådet, og på begge sider af Øresund driver vi ambitiøse miljøbilsprojekter. Vi har delvist forskellige erfaringer med og forudsætninger for forskellige typer af miljøbiler, og derfor kan vi lære meget af hinanden på tværs af Øresund,” siger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens formand i Skåne og næstformand i Øresundskomiteen til News Øresund og fortsætter:
”Og naturligvis skal vi i den offentlige sfære tage førertrøjen på og opmuntre privatpersoner og erhvervsliv til mere miljøvenlige transportformer.”

På den danske side af Øresund mener Region Hovedstadens formand, Sophie Hæstorp Andersen (S), også, at erklæringen er vigtig:
”Det er et utroligt vigtigt signal til borgerne, at vi går først. Vi ser elbiler som en af nøglerne til at få mere miljøvenlig transport.”

Login