Ny brancheforening for togselskaber

KORT NYT: Den nyetablerede brancheforening Dansk Tog mener, at togdriften i Danmark udvikles bedst ved at skabe markedsvilkår for jernbanevirksomhederne.

Dansk Tog vil fungere som brancheforening for alle med interesse i at køre tog i Danmark. Formålet med foreningen er en større markedsorientering og mere konkurrence på jernbaneområdet i Danmark. Formanden for Dansk Tog, administrerende direktør i Arriva, Thomas Øster, siger i en pressemeddelelse:

"Folketinget har en erklæret målsætning om at fordoble antallet af togpassagerer inden udgangen af 2030, og det er en ambition, som vi støtter fuldt ud. Dog mener vi, at det kun vil være muligt at indfri målsætningen, hvis der bliver skabt større konkurrence på jernbanen, så det sikres, at skatteyderne får mest muligt togdrift for pengene," og han fortsætter:

"Der er mange eksempler på, at konkurrence skaber udvikling og effektivitet - både på jernbanen og i andre brancher, og derfor vil det være oplagt at sende flere togstrækninger i udbud. Der er allerede skabt fantastiske resultater i busbranchen, efter at markedet er blevet næsten fuldt liberaliseret, og det samme kan ske på jernbanen, hvis man åbner op for mere konkurrence."

Login