Miljøzoner giver højere billetpriser i Århus

NYHED: Teknik- og miljørådmand i Århus er ikke bekymret over, at billetpriserne vil stige som følge af indførelse af miljøzone fra 2009.

Når de nye miljøzoner træder i kraft, kommer billetpriserne for at køre i bus til at stige. Det er meldingen fra brancheorganisionen Danske Busvognmænd, som i et høringssvar til Århus Kommune gør opmærksom på, at omkostningerne ved at indføre en miljøzone i Århus bliver endog meget omfattende.

Ifølge Danske Busvognmænds beregninger koster det omkring 70.000 kr. at få installeret et partikelfilter pr. køretøj, hvilket vil blive meget omfattende, hvis man skal omfatte samtlige større køretøjer, der skal ind i Århus midtby.

Den regning kommer til at gå videre til vognmændene. Det betyder, at når de nye miljøzoner indføres, kommer det til at koste for vognmændene. Deres eneste løsning, ud over at nedlægge ruter, er at hæve priserne for at transportere passagererne.

Meldingen fra Danske Busvognmænd i et høringssvar til Århus Kommune er, at man forventer store omkostninger for at kunne leve op til kravene for miljøzonen. Ifølge Danske Busvognmænds beregninger kommer det samlet til at koste omkring 154 mio. kr. for at få opgraderet de nuværende køretøjer til at kunne leve op til kravene for miljøzonen.

"Efter vores beregninger kommer det til at koste 70.000 kr. at få installeret et partikelfilter på et køretøj. Hertil kommer 8.000 kr. i vedligeholdelse og drift. Det kommer helt sikkert til at koste mange penge at få indført disse mijøzoner, og vi kan ikke udelukke, at prisen for at transportere passagerer vil komme til at stige. Det er enddog meget sandsynligt," siger Lasse Repsholt, konsulent i Danske Busvognmænd.

Login