Maritimt Klimaforum skal nedbringe CO2-udslippet fra skibe

KORT NYT: Klima- og Energiministeriet, Erhvers- og Vækstministeriet og Danmarks Rederiforening har fredag etableret Maritimt Klimaforum, der skal arbejde for at nedbringe CO2-udslippet fra skibsfarten.

Fredag etablerede Klima- og Energiministeriet i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet og Danmarks Rederiforening et Maritimt Klimaforum, der skal arbejde for, at handelsflåden skal blive bedre til at udnytte brændstoffet.

Skibe står i dag for omkring tre procent af den globale CO2-udledning, og udledningen ventes at "blive fordoblet eller tredoblet frem mod 2050, hvis ikke der gøres noget for at begrænse den," skriver Klima- og Energiministeriet i en pressemeddelelse. Der har man valgt at etablere samarbejdet, der skal forsøge at forhindre denne udvikling.

Global indsats
Mange danske rederier har allerede fokus på at reducere energiforbruget. Således har danske rederier, ifølge en opgørelse fra Danmarks Rederiforening, inden for de seneste år samlet set nedbragt den relative CO2-udledning med over 30 procent. Det Maritime Klimaforum skal bidrage til, at de globale CO2-udledninger fra skibsfarten kan bringes yderligere ned.

Login