Luftfartsudvalg siger nej til flyafgift

FLYAFGIFT: Regeringens luftfartsudvalg anbefaler, at der ikke indføres en passagerafgift på lufttrafik, da det vil koste luftfartselskaberne dyrt. SF vil ikke lægge sig fast, men Enhedslisten håber, at afgiften bliver til noget.

Sådan lyder det fra regeringens luftfartsudvalg, der torsdag leverede en stribe anbefalinger til, hvordan dansk luftfart skal imødekomme den stigende globale konkurrence.

"Erfaringer fra andre lande viser, at passagerafgifter har en meget negativ indflydelse på især indenrigsluftfarten. Vi er bange for, at det i den grad vil påvirke trafikstrømmene negativt, så luftfartsselskaberne fravælger de danske provinslufthavne," siger formanden for udvalget, Henning Christophersen.

Udvalget blev nedsat af daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V) og fik til formål at give en "en samlet vurdering af de forhold, som fremadrettet skal skabe fundamentet for og fremme en fortsat udvikling af et effektivt og konkurrencedygtigt dansk luftfartserhverv i forhold til de mange muligheder, krav og forventninger erhvervet står overfor."

Login