Kommuner får to milliarder kroner ekstra

KL: Kommunerne kan hæve deres anlægsudgifter i 2009 med mindst 2 milliarder kroner. Det har KL og regeringen aftalt på et møde mandag. Aftalen betyder, at kommunerne nu kan se helt bort fra det loft, der var sat for deres anlægsaktiviteter i år.

Regeringen og KL indgik mandag en aftale, der skal sætte skub i den trængte danske økonomi. To milliarder kroner kan kommunerne hæve deres anlægsudgifter med i år.

"I en situation med markant stigende arbejdsløshed og minusvækst i økonomien er det sund fornuft, at kommunerne også på den korte bane får lov til at investere i og udbedre de fysiske rammer på de borgernære velfærdsområder. Det er også en stensikker vej til at skabe arbejdspladser", siger KL's formand Erik Fabrin og fortsætter:  

"Vores aftale sikrer, at også kommuner med lav likviditet får mulighed for at fremrykke investeringer til gavn både for borgerne og for beskæftigelsen. Det synes jeg er meget positivt".  

KL er desuden blevet enige med regeringen om, at kommunernes budgetter for 2008 samlet set holder. Regeringen har tilkendegivet, at der ikke kommer nogen sanktioner mod kommunerne på baggrund af regnskaberne for 2008

Login