Ingen ny bilteknologi til Danmark

NYHED: Regeringen ønsker nye CO2-besparende biler ud på vejene. Men det er umuligt med det nuværende afgiftssystem, vurderer FDM.

Mange af bilerne på de danske veje hører til blandt de værste benzinslugere. 40 pct. af den danske bilpark er over 10 år gammel, og det ser ikke ud til at blive bedre med tiden. Ifølge FDM er årsagen de rekordlave benzinafgifter og de høje registreringsafgifter samt grønne ejerafgifter:

"Danskerne er bagefter på det her område. Det kommer af sig selv andre steder i Europa, men det kommer bare ikke til Danmark. Rundt omkring i Europa er der en bilpark, som er langt mindre forurenende og langt mere sikker end den danske. Hybridbilen er udviklet, men den kører bare ikke i Danmark, for den er for dyr. Hvis man omlagde registreringsafgiften, så ville man få et incitament til at få ny teknologi til landet," siger chefkonsulent i FDM Torben Michael Kudsk.

Men ifølge regeringen er det en udvikling, der vil komme af sig selv. Der er ingen grund til at ændre på afgiftssystemet for at mindske CO2-udledningen fra de danske biler:

Login