Fremtidens lastbilstransport er elektrisk. Nu skal støttemidlerne udmøntes effektivt

Salget af el-lastbiler er på vej op, priserne på vej ned og med en klar plan for offentlig ladeinfrastruktur i sigte, er det vigtigt at støttemidlerne til lastbiler udmøntes effektivt og ikke skaber en unødig stop-go politik, skriver Daria Rivin. 

Lastbiler fylder meget på vejene, men markant mindre i folks bevidsthed – medmindre man ligesom jeg aktivt arbejder med området.

Men lastbiler fylder også meget i forhold til deres store klimabelastning. Tunge køretøjer står nemlig for 6 procent af de samlede CO2-udledninger i Europa, selvom de kun udgør 2 procent af køretøjerne på vejene. Samtidig står lastbilkørsel til at stige med 40 procent frem mod 2050. Det er derfor helt essentielt at få nedbragt klimabelastningen i en fart.

Transporterhvervet er et presset erhverv, der står overfor store udfordringer og muligheder for at blive mere bæredygtigt. Men transport vedrører ikke kun transportsektoren. Det vedrører os allesammen, for jo langsommere omstillingen går, jo mere luftforurening bliver vi udsat for – og tænk engang, hvor fantastisk det kunne være at få fragtet sine varer uden nogen form for udledning. Heldigvis findes løsningerne: elektriske lastbiler.

Login