Fagfolk: Trængsel på cykelstier et problem

NYHED: Cykelstierne har nået kapacitetsgrænsen, og det får cyklister til at lade cyklen stå, mener bl.a. Dansk Cyklistforbund.

Kødannelse er ikke kun et problem for de firehjulede, for selv cykelstierne har nu nået kapacitetsgrænsen. Især Nørrebrogade, Torvegade, Dronning Louises Bro, indre del af Østerbrogade og Amagerbrogade i København er svært fremkommelige. Og det har ifølge direktøren for Dansk Cyklistforbund betydning for, hvor mange der vælger cyklen i stedet for bilen eller kollektiv transport i det daglige.

Trængsel skaber utryghed
"Vi kan se fra vores kampagne "vi cykler til arbejde", at folk er villige til at cykle langt om morgenen - men kun, hvis de kan komme rimelig kvikt igennem. Trængslen på cykelstierne betyder, at cyklisterne bliver nødt til at køre i en stor strøm i samme tempo," siger Jens Loft Rasmussen.

På trods af at trængsel på cykelstierne, ifølge Dansk Cyklistforbund, er et positivt problem, så står bredere cykelstier højt på ønskelisten, fordi det store antal cyklister på de smalle cykelstier skaber utryghed for cyklisterne. Dertil kommer, at de brede, såkaldte Christiania-cykler fylder meget, og derfor er svære at overhale.

Login